dilluns, 18 de novembre de 2013

CAPÍTOL 25: Muffins de xocolata o #plou

I de sobte ha arribat el fred. I darrera seu han vingut els mocs, els esternuts i la tos. I després ha arribat la pluja, i ens hem mullat els peus i quasi que caiem i també ens mullem el cul. I he descobert que el pitjor de que plogui no és sortir de casa i no portar paraigües, no pas. El pitjor és entrar dins del cotxe amb un paraigües que sembla que es tanca però que en realitat no ho fa. Us ho recomano, és una experiència interessant per posar a prova els vostres nervis i el control de la ira.
Va, però no ens queixarem que aquest temps ja és el que toca i l'aigua fa falta, i pel menys estan marxant les mosques, que ja era hora.
A més ara ve més de gust encendre el forn i preparar alguna cosa per berenar. Jo aquest cap de setmana he fet aquests muffins de xocolata. Es couen bastant ràpid, i vaig pensar en aprofitar l'escalforeta del forn, plantar-mi davant i mirar com als muffins els hi creixia la típica muntanyeta com a les magdalenes. Però no va aparèixer per enlloc, van pujar completament plans. No sé perquè. Potser es van sentir observats i van tenir vergonya. O potser volien ser cupcakes. Bé és igual, el fet és que han quedat molt bons i molt esponjosos. Aquí us deixo la recepta.
I tapeu-vos que #plou.


INGREDIENTS per uns 12 muffins de xocolata

 
190 g de sucre
190 g de mantega pomada
4 ous
175 g de xocolata per fondre
90 g de farina
5 g de llevat

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA
50 g de xocolata per fondre
50 g de nata líquida

PREPARACIÓ dels 12 muffins de xocolata

1: Batem el sucre amb la mantega pomada fins que tingui una textura cremosa
2: Hi afegim els rovells dels ous i ho tornem a barrejar fins que s'hagin incorporat completament.
3: Fonem la xocolata (si ho fem al micro hem d'anar amb molt de compte que no se'ns cremi) i l'afegim a la mescla.
4:Muntem les clares a punt de neu. Com més muntades estiguin més esponjosos quedaran els muffins. Els afegim a la mescla amb compte de no perdre volum.
5: Finalment hi afegim la farina prèviament tamisada amb el llevat.
6: Omplim els motlles dels muffins fins a una tercera part de la seva capacitat (més o menys)
7: Es couen al forn a uns 200ºC durant 15-16 minuts. Quan els traiem del forn estaran molt tous, però a mesura que es van refredant agafen més consistència.
8: Mentre els muffins es refreden preparem la cobertura de xocolata: escalfem la nata líquida sense que arribi a bullir i hi afegim la xocolata trossejada. Ho remenem fins que es fongui del tot.
9: Cobrim els muffins amb la xocolata desfeta i els deixem refredar completament.

Nota: La recepta està adaptada del llibre Magdalenas del Xavier Barriga.

Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Sense la muntanyeta em semblen fantàstics!!!! I si et serveix de consol, avui he patit la rebel·lió del paraigües en entrar al cotxe, acompanyada, a més, de cinc criatures (una de les meves i quatre de "prestades") en plena eufòria!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Uhhhmmm, quina bona pinta!
    Els dies que fa fred són els millors per posar el forn en marxa! Aquests amb xocolata han d'estar boníssims!
    Petons

    ResponElimina
  3. Mort als muffins i visca les magdalenes!

    ResponElimina

gràcies per arribar fins aquí!