diumenge, 9 de juny de 2013

CAPÍTOL 11: Sacher o #elmillorpastísdelmón

Avui seré súper original.
Publico una recepta del pastís Sacher: pràcticament l'ha fet tothom que té un bloc de cuina. Us dic que aquest és el millor pastís del món: el mateix que diu tothom que l'ha provat. I us explicaré perquè és diu Sacher: això ja és d'una originalitat extrema a més de ser el mateix que fan tots els blocs. Però bé, tots sabem que la creativitat no em sobra o sigui que ja em perdonareu.
Anem al tema: resulta que el senyor Sacher treballava d'aprenent de pastisser a la cort del príncep austríac del moment (per allà l'any 1832), i aquest, un dia que devia voler impressionar als seus convidats, va ordenar que preparessin un bon pastís, amb la mala sort que aquell dia el xef de la cuina estava malalt. Així que el senyor Sacher (llavors encara no era el senyor Sacher, que just devia tenir 16 o 17 anys o sigui que devia ser el "mindundi" Sacher), ni "corto" ni "perezoso" (com diuen per Espanya) va preparar el pastís que el faria tan famós. Anys més tard va canviar de feina, es va casar, va tenir un fill, el seu fill va començar a comercialitzar el pastís del seu pare, va obrir un hotel (Hotel Sacher), es van anar fent famosos i fins avui (entremig també hi van haver baralles per la propietat del pastís, està clar).
I aquí el teniu: #elmillorpastísdelmón.


INGREDIENTS per una Sacher per unes 4-6 persones

PEL PASTÍS:

5 ous mitjans
90 g de farina
40 g de farina d'ametlla
130 g de sucre llustre
130 g de mantega pomada
130 g de xocolata per fondre (jo faig servir Nestlé Postres)
1/2 sobre de llevat químic (Royal)
melmelada d'albercoc

PER LA COBERTURA: 

100g de xocolata per fondre
100 g de nata líquida

PREPARACIÓ de la Sacher

COBERTURA DE XOCOLATA:

1: Escalfem la nata líquida fins que arrenqui el bull, llavors l'apartem del foc i hi afegim la xocolata a trossos. Ho anem remenant fins que la xocolata s'hagi desfet completament.

PASTÍS:

1: Batem el sucre amb els rovells dels ous fins que quedi una mescla blanquinosa.
2: Hi afegim la mantega en punt pomada.
3: Fonem la xocolata al bany maria o al microones, amb compte que no se'ns cremi, i l'afegim a la mescla anterior.
4: Hi afegim la farina i el llevat ben tamisats.
5: Muntem les clares dels ous a punt de neu i les incorporem amb molt de compte, procurant que no perdin volum.
4: Untem un motlle amb mantega i hi posem la massa del pastís. Jo he fet servir un motlle rodó de 20 cm.
5: Ho coem al forn a 180º durant uns 35 minuts. Un cop cuit el deixem refredar completament.
6: Obrim el pastís per la meitat i l'untem amb la melmelada d'albercoc.
7: Finalment el cobrim amb la cobertura de xocolata.
8: I a gaudir del millor pastís del món!

Que vagi de gust! 

Nota: segur que aquesta no és la recepta original de pastís (es veu que és secreta), hi ha moltes versions. Jo faig aquesta i m'agrada.


2 comentaris:

  1. És un dels meus preferits! El vaig menjar a Viena, a ple mes d'agost, i a més de 40 graus!!!

    ResponElimina
  2. Tens raó, és el millor pastís del món. El teu hs d'estar boníssim. Jo canvio la melmelad d'albercoc pdr la de gerds, també queda molt bé.

    ResponElimina

gràcies per arribar fins aquí!